8 Nisan 2018 Pazar

EREGL





Erdemir (EREGL) hisse incelemesi. Kullandığım yöntem hakkında bilgi almak isterseniz sayfanın en altındaki CANSLIM linkine tıklayabilirsiniz.

C=Current Quarterly Earnings (Son Üç Aylık Bilançodaki Hisse Başı Kar)

Dönemlik Kar Değişim Grafiği
Dönemli Kar
A = Annual Earnings Increases (Karlılığın Yıllık Artışı)
Yıllık Kar Değişim Grafiği


Yıllık Kar
N = New (Yeni)
Buraya kendime aldığım notları ve aracı kurumlar, bankalar vs. tarafındann belirlenen hedef fiyatları paylaşacağım.


12.05.2018
ABD Türkiye'ye çelik ve alüminyum konusunda muafiyet tanımadı. Bİlebildiğim kadarıyla EREGL'nin ABD'ye çelik ihracatı çok değil. Problem ABD ihracatta problem yaşayan firmaların iç pazara girerek fiyaları aşağı çekmesi olabilir.

27.04.2018
Biraz ilgim azalıyor. Karlılık filan çok iyi ama sanki an itibariyle doyuma ulaşmış gibi. Sektörde ekstrem gelişmeler olmaz ise favori alım hissesi (varantı) listemden çıkacak galiba Sektör iyi gidiyor bu arada. Temettü önemli29.05.2018'de temettü dağıtacak. Bugün itibariyle temettü verimliliği %7.2

07.04.2017
Hala ABD’nin çelik ve alüminyumla ilgili gümrük vergisi konusunda Türkiye bir anlaşma yapmadı diye biliyorum.

Bildiğim kadarıyla EREGL’nin ABD’ye satışı az. Problem ABD satamayanlar iç pazarda fiyatları ve dolayısıyla karlılığı düşürür mü sorusu ve AB konusu.

06.04.2018
“… Çelik İhracatçıları Birliği verilerine göre sektör, yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre miktar bazında yüzde 5,1 azalışla 4,9 milyon tonluk ihracat yaptı. Değer bazında ihracat ise yüzde 21 yükselişle 3,6 milyar dolara ulaştı. Bu dönemde sektörün en önemli pazarlarından ABD'ye olan ihracatın Section 232 etkisiyle 2017'nin ilk çeyreğine kıyasla yüzde 40 düştüğü ve 371 bin tona gerilediği görüldü.…Çelik ihracatının yılın ilk çeyreğindeki performansını değerlendiren Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci, şunları söyledi: "Küresel çelik sektörü açısından kritik bir yıl yaşıyoruz. ABD'nin Sectionn 232'yi yürürlüğe alması diğer ülkeleri bu karara karşı savunma durumuna geçirdi. Dünya Ticaret Örgütü kuralları çerçevesinde adil ticaretin engellenmeye çalışılması küresel ticarette taşları yerinden oynatıyor. En önemli pazarlarımızdan biri olan ABD'de kan kaybetmeye başlayan sektörümüz şimdi de AB'nin koruma duvarları ile karşı karşıya. İhracatımızda kilit rol oynayan AB, Section 232'nin tetiklemesi ile oluşacak muhtemel arzın kendi iç piyasasına zarar verebileceğine dair isabetsiz hesaplarıyla 26 Mart 2018'de 26 ayrı çelik ürün grubunda bir Korunma Önlemi Soruşturması (SafeGuard Investigation) başlattı. Avrupa Birliği'nin ayrılmaz bir parçası olan Türkiye bugüne kadar AKÇT ve Gümrük Birliği kapsamında üzerine düşeni yapması sebebi ile bu uygulamanın dışında tutulmalıdır. ABD'nin NAFTA kapsamında Kanada ve Meksika'yı Section 232'den muaf tutması gibi, AB'nin de Türkiye'yi muaf tutmasını bekliyoruz. Hatta Gümrük Birliği ülkesi olarak AB'nin bizi de kendi yanında değerlendirerek üçünccü ülkelere karşı birlikte hareket etmemize imkân tanıması gerektiğini düşünüyoruz. Çelik İhracatçıları Birliği olarak hem ABD hem de AB'nin çelik sektörünü hedef alan tavırlarına karşı sektörümüzü korumak için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz".


S= Supply-Demand (Arz-Talep)
Talebi gösteren grafik koymak gerekiyor ama her gün güncellemeyeceğim için bi grafik koymuyorum. Demand Index, DI+- gibi grafiklere bakabilirsiniz.

L= Leader or Laggard (Lider veya Takipçi)
Yılbaşından itibaren
Relative Price Strength açısından baktım (RSI değil).



I=Institutional Sponsorship (Kurumsal İlgi)
Aynı talep gibi bu veriyi de günlük olarak değiştiremeyeceğim. İş Yatırım’a bakmak için lütfen tıklayınız.

M= Market Direction (Piyasanın Yönü)
Günlük olarak değiştiremeyeceğim bir veri. Buna da endeks grafiklerine bakarak görebilirsiniz

D= Döviz Pozisyonu
Döviz pozisyonu olarak 01.12.2017 tarihi itibariyle ekside (3,511,617,000.00)
Eregl dolar bazında bilanço tutuyor. Bu yüzden döviz artışlarından olumlu etkilenen bir firma.

Fiyat, Piyasa Değeri (PD)/ Defter Değeri (DD) ve Fiyat Kazanç Oranı (F/K)

NOTLAR
- Veriler ve görseller “Matriks” programı ve yukarıda kaynakları belirtilen web sayfalarından faydalanarak üretilmiştir.
- İnceleme yöntemi ve genel olarak kullandığım yaklaşımlar hakkında bilgi almak isterseniz lütfen bakınız: 
CANSLIM
DARVAS
SWING
- Sıkça sorulan sorulara bakmak isterseniz: SSS
- Bloga destek olmak için ADBLOCKER gibi reklam engelleyici programları bu sitede kapatmanız ya da işlevsiz (disabled) hale getirmeniz yeterli olacaktır.


Paylaş:

2 yorum :